Ratio Survey als toezichthouder

Door onze monitoring weet u exact waar u aan toe bent. Met de verzamelde data, bewaken wij de gestelde norm. De meeste rapportages vindt u terug in onze Ratio Viewer. U weet precies wat wij meten.

RATIO VIEWER

Realtime resultaten online inzichtelijk

Onze online tool biedt u de mogelijkheid om continu de laatste metingen te bekijken. Problemen worden voorkomen door tijdig te signaleren. De rapportages worden weergegeven in een zeer prettige en gebruiksvriendelijke omgeving. Zo kunt u de grafieken tot op subniveau in 2D of 3D bekijken.

VERTICALE VERPLAATSING METEN

Stabiele grond

Verticale verplaatsing meten, is van belang om de stevigheid van bouwwerken te garanderen. Een zakking van viaduct of tunnel, is natuurlijk niet wenselijk. Er zijn verschillende methoden om deze verplaatsing te meten. De metingen zijn realtime online te bekijken in onze Ratio Viewer.

HORIZONTALE VERPLAATSING METEN

Verschuivingen voorkomen

Deformaties worden bijgehouden vanaf de nulmeting. Verschuivingen kunnen zowel in de lengte als in de breedte plaatsvinden. Denk bij een horizontale verplaatsing aan een scheur in een dijk of aan een dwarsliggende rails. Verplaatsingen zijn te volgen in onze Ratio Viewer.

“Bekijk rapportages realtime online in onze Ratio Viewer.”

Jan van ’t Veld – Chief Executive Officer

SCHEEFSTAND METEN

Vergane hoek

De huidige hoek ten opzichte van de vorige meting, dat is wat wij meten bij scheefstand. Om direct te weten hoe het de hoek vergaat, kunt u ons online systeem raadplegen.

TRILLING METEN

Op de golven van trilling

Als de grond trilt, is het goed om te weten welke invloed dit heeft op de bouwwerken daaromheen. Wij monitoren trilling met een trillingsmeter. Wordt de gestelde norm overschreden, dan slaan wij direct alarm.

WATERSPANNING METEN

Spannend water

Met een waterspanningsmeter meten wij de druk van het grondwater. Belangrijk om te weten, want een druk die veranderd, is van invloed op de grond. De resultaten zijn te bekijken in onze Ratio Viewer.

SCHEURMETING

Schade van scheuren

Van kleine – naar grote scheur, daar zit niemand op te wachten. Met de digitale scheurmeter kunnen wij de afstand van de scheur goed in de gaten houden. Deformaties worden online weergegeven.

EXTERNE DATA

Waterpeil en weerbericht

Voor het totaalplaatje maken wij ook gebruik van metingen van overige partijen. Denk bijvoorbeeld aan de weerstemperatuur of de hoogte van het waterpeil. Wanneer van meerwaarde voor onze eigen metingen, worden deze meegenomen in de rapportages.

DEFORMATIEMETING NORM RWS

Rapportages op maat

Rijkwaterstaat beheert de bouwwerken waar wij met zijn allen gebruik van mogen maken. Om de veiligheid te garanderen van onze wegen en tunnels worden alle metingen verricht volgens de norm van RWS. Een manier van meten waar wij veel van weten.

Demo aanvragen?

Wilt u investeren in de grootst mogelijke kostenbesparing?

Vraag dan direct onze demo aan en zie wat de tool voor u kan betekenen. Wij informeren u graag. Meten is namelijk maatwerk.

    Of neem telefonisch contact op via +31 (0)6 105 463 88